2012. január 25., szerda

2012/02. - Füstöltpárizsis tészta

Na ez úgy született, hogy sonkás tésztát szerettem volna főzni, de valaki megette a hűtőből... nem is értem, mert mikor kínálgattam, akkor nem kellett. Viszont volt füstölt pulykapárizsi, szeletelve, és az viszont nem akart fogyni, pedig nagyon finom egyébként. Tehát kényszerből készült abból, de ez sem rossz.

Füstöltpárizsis tészta

Hozzávalók:
- kb. 20 dkg szeletelt, majd csíkokra, kockákra vágott füstölt pulykapárizsi.
- 50 dkg szarvacskatészta
- olaj
- só
- tejföl
- reszelt sajt

Elkészítés:
Vizet forralunk és mikor felforrt, beletesszük a sót, az olajat és a tésztát. Megfőzzük, leszűrjük, stb. Ezt mindenkire rábíznám, nem részletezem.

Mikor odatettük a vizet, utána rögtön felteszzük forró olajba pirulni a párizsikockákat is. Mire megpirul, elkészül a tészta is, amire ráöntjük és összekeverjük.

Tálalás:

Tányérra szedjük a tésztát, meghintjük reszeltsajttal és tejföllel öntjük nyakon.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése