Annyira meleg van, hogy úgyis mindegy. A receptet itt találtam, csak a mennyisége kevesebb, mert nem volt itthon annyi ráma és világosabb a színe, mert épen holland kakaóm nem volt itthon. És nem mártottam csokiba. A meleg miatt, mert az olvad. Eléggé szűkösek a kekszkészítéshez a készleteim amúgy is, meg különben is zabpelyheset akartam először, csak ahoz meg aszalt gyümölcs kellett volna. Egyébként maga a recept nagyon egyszerű. És nagyon-nagyon finom!
Nekem kicsit terült sütés után, de biztosan úgy kell legyen.
Nekem kicsit terült sütés után, de biztosan úgy kell legyen.
Kell hozzá:
- 35 dkg puha vaj
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 3 púpos ek holland kakaópor
- 35 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- sok étcsoki a mártogatáshoz
Az ismert kekszmódszerrel állítható elő: a vajat a (por)cukorral kikeverni, mehet bele a só és a kakaó, aztán kanálra váltani, bele a liszt és a sütőpor. Opcionálisan fél órára a hűtőbe. Kanállal diónyi gombóckákat (inkább plöttyöket) adagolni a tepsire (a külleme gyanúra adhat okot, de nem ragad), meglehetősen távolra egymástól, a tetejét lisztbe vagy porcukorba mártott villával kicsit lenyomni.
Sütője válogatja - a mostaninak nagyobb a belső tere, még ízlelgetem -, de a jegyzeteim szerint 180 fok plusz légkeverésen - az egyszerre behelyezett tepsiszámtól függően - cirka 12-14 perc alatt készül el, ekkor kicsit még puha (mint a kekszek általában), de nem szabad tovább sütni. Ha félig kihűlt, akkor kell kiemelni a tepsiből. Kb. három nagy tepsi lesz belőle. Lehet olvasztott csokiba mártani, egyéb módon megdíszíteni, sat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése