2015. május 25., hétfő

2015/01-Epres tiramisu

Volt egy kosárka eprem, és egy nagy adag krémsajt a hűtőben, meg a késztetésem és a kíváncsiságom, milyen is lehet.

Kerestem recepteket, de egyik sem tetszett igazán, így egy saját változat született, alkoholmentes változatban

Hozzávalók:

- 25-30 dkg eper
- 3 tojás (megmosva)
- 5 ek kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor, vagy fél rúd vanília kikapart belseje, vagy egy fiola esetleg egy kk. vaníliaaroma
- 25 dkg krémsajt
- 1 adag erős feketekávé
- 1 teáskanál rum és mandulaaroma, vagy 1-1 fiola mindkettőből.
- 2 dl tej
-20 gkg jó minőségű babapiskóta

Elkészítés:

Előszür is megmossuk, majd kicsumázzuk az epret, hagyjuk lecsepegni.
Ezután két nagy tálat veszünk elő. Az egyikbe a szétválasztott tojások fehérjéjét tesszük és egy ek cukrot, a másikban a sárgájukat, 3 ek cukorral habosra keverjük, és belevegyítjük a krémsajtot is.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a krémsajtos tojásmasszához keverjük óvatosan.
Egy akkora tálban, amelyben kényelmesen megmárthatjuk a piskótákat, összekeverjük a kévét a tejjel a rum-, és mandulaaromával, az egy ek. cukorral. Összekeverjük.
Előveszünk egy szögletes tálat, és a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat:
A kávés elegybe mártott babapiskótákat tesszük legalulra, majd krém, feldarabolt eperdarabkák, piskóta krém, eperdarabkák, stb, a tetejére krém kerüljön, néhány eperdarabka díszítésnek, és ízlés szerünt megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral.

4-5 órára mehet a hűtőbe, vagy akár egy éjszakára is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése