2013. április 23., kedd

2013/03. Medvehagymás túrókrém

Isteni finom, könnyen elkészíthető, és ami lényeg, a gyerekeknek is ízlett. Magvas, rozsos kenyérfélékhez ajánlom elsősorban.

Hozzávalók:


Hozzávalók:

15-20 db medvehagymalevél (1 csokor)
15 dkg tehéntúró
5 dkg juhtúró
5 dkg vaj
csipetnyi só
őrölt bors

Elkészítés:

A kétféle túrót, vajat, sót, borsot késes robotgépbe teszünk, és jól elkeverjük. Nagyobb darabokra vágjuk a medvehagyma-leveleket (kb. 15 db-ot) és ezzel is habosra keverjük. Így is nagyon finom, enyhébb íze van, de ha erősebben szeretjük a maradék leveleket is feldaraboljuk és belekeverjük a krémbe. Tegyük hűtőbe kb. fél órára, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése