2013. április 23., kedd

2013/06. - Medvehagymás pogácsa

Ez is fenomenális lett!

Nem egy bonyolult pogácsa, és nagyon finom!

Hozzávalók:

- 30 dkg főtt burgonya
- 45 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl olaj
- 1 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
-1/2 teáskanál cukor
- 2-3 teáskanál só (inkább sósabb legyen)
- 1 csokor (15-20 db) medvehagyma

Hozzávalók:

A burgonyát megfőzzük, összetörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és cukorral, mikor megemelkedett (habos lett), összekeverjük a hozzávalókat, kézzel, vagy dagasztógéppel (spirállal), jól átkeverjük és kb. 45 percig kelni hagyjuk.

Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, kb. 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel bekockázzuk, majd kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, vagy 5 cm-es kockákra vágjuk. Rásorakoztatjuk a tepsikre, paprikás-vízzel megkenjük a tetejét.

A sütőt 220 c-fokra melegítjük, légkeverésesnél. Amíg a sütő melegszik, a pogácsáonk kelnek. Mikor bemelegedett a sütő, betesszük a tepsiket is pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése